Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Kolesarčkovo dopoldne v oddelku Metulji

V oddelku Metulji smo se odločili, da bomo organizirali kolesarčkovo dopoldne. Otroci so bili nad idejo navdušeni. Dejavnosti smo organizirali v sklopu projekta Pasovček. Vsi otroci so se veselo pripravljali na poseben dan. Skupaj s starši so preverili kolesa, otroci so jih očistili, pripravili čelade ter odštevali dneve, da končno pride petek, dan za kolesarčkovo dopoldne.

V petek so jih ponosno pripeljali na vrtčevsko igrišče. Navdušeno so opazovali promenado koles skozi okna igralnice ter prijateljem predstavili svoja kolesa, čelade ter tudi pravo kolesarsko opremo. Sledilo je pravo presenečenje, dobili smo prav poseben obisk, očka policista g. Aleša Reparja, ki si je vzel čas in nam predstavil in poudaril, kako pomembna je varnost v prometu. Na začetku je g. Aleš vsem otrokom predstavil ter razložil, kaj vse potrebuje kolo, da je varno. Vsem otrokom je preveril zračni tlak v pnevmatikah, preveril je ali imajo luči, kako delujejo zavore ter kako imajo pritrjeno zaščitno čelado. Otroci so novo znanje hitro osvojili ter mu obljubili, da bodo kot kolesarji izjemno odgovorni vozniki, ter da bodo do kolesarskega izpita doma osvajali kolesarske spretnosti, da bodo v osnovni šoli brez težav naredili izpit za kolo. Preden smo šli na kolesarki poligon, pa smo preverili, kako spretni so otroci. Ugotovili smo, da so otroci pri vožnji s kolesom zelo spretni. Razdelili so se v skupine in g. policist je z vsako skupino ponovno preveril kolesa ter preveril ali so čelade dovolj velike in pravilno pritrjene. Ko smo to uredili, smo si ogledali poligon ter prometne znake. Sledila je vožnja na poligonu, kjer so se otroci vozili po vnaprej dogovorjenih pravilih, na poligonu so otroci morali paziti na ovire ter jih obvoziti (stožci), upoštevati pravila krožnega prometa, paziti na pešce … Ob koncu našega dopoldneva je gospod policist prav vse otroke pohvalil ter jih spodbudil, da naj še naprej urijo svoje kolesarske spretnosti. Ob pohvali je vsakemu otroku podaril prav posebno nalepko »Varen kolesar«, na katero so bili otroci izjemno ponosni.

Gospodu Alešu iz srca hvala za čas, da ste s svojo prisotnostjo nadgradili naše kolesarčkovo dopoldne. Ostal nam je v lepem spominu, otroci radi pripovedujejo o tem prav posebnem dnevu v vrtcu. Hvala.

Vzgojiteljica Mateja Rus

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)