Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Kekčeva dežela za otroke oddelka Metulji in Ribice

V četrtek, 17. 6. 2021, smo dočakali težko pričakovani dan. Dan, ko so otroci najstarejših oddelkov v vrtcu Žužemberk odšli v Kekčevo deželo, kjer smo obiskali Kekca, Mojco, Pehto in Brinclja. Po dolgem premoru smo končno odšli spet na avtobus in se dolgo vozili do prelepih krajev. Vožnja nam je hitro minila, otroci oddelkov Metulji in Ribice so celo pot peli »Jaz pa pojdem in zasejem, dobro voljo pri ljudeh. V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh«, s petjem je čas hitreje minil in kmalu smo prišli do Kranjske gore. Na izletu smo uživali v čudoviti naravi in druženju z junaki iz Vanodotovih povesti. Rešili smo Mojco iz Bedančeve »bajte«, spoznali Brinclja, s skovikanjem pregnali Bedanca in Kekec nam je pripovedoval o svojih dogodivščinah in nas pri tem iz srca nasmejal. Otroci kar ne morejo pozabiti kakšne zanimive hiše imajo v tej deželi, skoraj vsaka hišica ima svoj tobogan. Težko se odločimo, kateri je najboljši. Zanimivo pa je bilo tudi, ko nas je Kekec peljal skozi skrivni predor. Kakšna zanimiva dežela. Na koncu pa nas je pričakala Pehta in nas pogostila s svojimi dobrotami. Gospa Pehta nam je razložila o svojem laboratoriju in nas navdušila nad zelišči.

Vsi navdušeni smo odšli nazaj na avtobus in se ustavili pri čudovitem jezeru Jasna. Otroci so opazovali idilično pokrajino ter ob tem imeli piknik v naravi.

Naša zadnja postaja je bila Planica. Ob tej velikanki smo pojedli malico in se opogumljali, da bomo nekega dne skočili z nje. Veseli smo bili, da smo ponovno videli sneg.

Polni doživetij smo se vračali domov. Pot nazaj je bila živahna, polna vtisov in doživetji iz pravljične dežele. Bilo je pravljično in res pravi zaključni izlet, kot se spodobi.

vzg. Mateja Rus

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)