Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Mravljice v mesecu marcu

Marec je bil dolg in pester mesec in v skupini Mravljic se je vedno kaj dogajalo.

Kljub temu, da nas je že od začetka meseca spremljalo lepo vreme, smo se namaškarali, prepevali pustne pesmi in jih spremljali na ropotuljice ter skupaj priklicali pravo pomlad.

Sodelovali smo v Nivejinem natečaju “Podarimo modro srce”. Prav vsak posameznik je izdelal svoj srček, nato pa smo jih sestavili v skupno srce, ki še vedno krasi našo igralnico.

Veliko smo se pogovarjali o družinah in poklicih. Vsak je predstavil, kdo sestavlja njegovo družino; pogovarjali smo se tudi ob fotografijah, ki so jih otroci prinesli od doma. Vsak otrok je svojo družino tudi narisal – nastale so čudovite risbe, ki smo jih tudi razstavili.

Obiskali smo knjižničarko, ki nam je posredovala prisrčno pravljico Poljubček za sestrico. Knjigo smo si izposodili in jo večkrat prebrali pred počitkom. Knjižničarka nam je na mize dala veliko zanimivih knjig, ki smo si jih z zanimanjem ogledovali.

Bližal se je materinski dan in srečanje družin, ki smo ga imeli 22. 3. v telovadnici. Imeli smo veliko dela s pripravo darilc in točke, s katero smo se na prireditvi predstavili svojim najdražjim. Čeprav smo prvič nastopili pred tako množico, smo bili zelo pogumni in uspelo nam je lepo zapeti in zaplesati.

 

Radi hodimo ven in opazujemo naravo. Obiskali smo sosedo, go. Terezijo Pograjc, ki je včasih delala v našem vrtcu. Pokazala nam je svoje kozice in kokoši. Opazovanje živali je bilo zabavno, najpogumnejši pa so kozice tudi pobožali.

 

 

Najraje gremo na sprehod po potkah, kjer lahko prosto hodimo in tečemo.

Vzgojiteljica Mojca Obrstar

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost