Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

NA KOLESCIH

Pri Miškolinih smo se odločili, da bomo preizkusili svoje spretnosti na rolerjih ali kotalkah. Povabili smo starše, da prinesejo opremo, kolikor jo imajo. Starši so bili zelo prizadevni, tako je večina otrok prinesla rolerje, kotalke in zaščitno opremo. Lepo bi se zahvalila staršem, za sodelovanje, saj so vsi, ki sem jih povprašala dovolili, da lahko njihovo opremo posodimo tudi tistim, ki je nimajo. Hvala vam za veliko srce.

Z otroci smo se najprej lotili zaščitne opreme. Kar veliko dela smo imeli z natikanjem ščitnikov in čelad. Prve korake smo delali po travi na igrišču. Kmalu pa smo se preselili na ploščice pred vrtec. Otroci so pokazali izjemno vztrajnost in pogum. Padci in zdrsi jih niso prestrašili. Vztrajno so premagovali ovire in si pridobivali nove spretnosti. Dve deklici sta se že prvi dan kar samostojno vozili. Spodbujali sva jih, da pokažeta prijateljem, da se bodo tudi oni naučili. To sta z veseljem delali.

Pohvaliti pa moram tudi medsebojno pomoč med otroki. Tisti, ki niso imeli rolerjev na nogah so pomagali in bili opora prijateljem, ki so se navajali na ravnotežje in na gibanje na rolerjih.

Mislim, da so otroci pridobili nekaj spretnosti in želim, da bodo doma varno nadaljevali učenje gibanja na kolescih.

Srečno!

Zapisala Mateja Kuhelj

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 3)