Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Noč v vrtcu – Ribice

V petek, 11. 6. 2021, so otroci iz skupine Ribic v vrtec prihajali s prtljago, saj so s sabo prinesli vse potrebno za nočitev v vrtcu. Naša pustolovščina se je začela na gradu, kjer nas je naš “Palček” vodil z različnimi izzivi in nas nazadnje pripeljal do zaklada. Ko smo odprli zaklad, smo ugotovili, kaj vse nas čaka do spanja v vrtcu.

Po popoldanskem počitku nas je s svojim obiskom presenetila Erika Mohorčič – praktikantka. Njenega prihoda smo se vsi zelo razveselili. Skupaj smo odšli na igrišče pri vrtcu, kjer smo najprej praznovali rojstne dni otrok, ki praznujejo med poletnimi počitnicami. Skupaj smo prepevali ob igranju na kitaro in ukulele.

Sledila je igra na igralih in priprava večerje – piknik.

Lepo je zadišalo po pečenih hrenavkah, zato smo se hitro zbrali na klopicah. Otroci so naudušeno zaužili večerjo – hrenavkam smo priložili kruh, ajvar in veliko zelenjave.

Ko smo se vrnili v vrtec, smo si uredili ležišča in se preoblekli v pižame. na hodniku smo imeli ples v pižamah, ob katerem smo se prav vsi zabavali in razgibali.

Sledila je kino – predstava. Seveda nismo pozabili na kokice. V telovadnici smo si ogledali slovenski film Srečno Kekec in se tako začeli pripravljati za zaključno ekskurzijo v Kekčevo deželo.

Utrujeni od napornega dne smo si le še umili zobe in se pripravili na spanje. Poslovili smo se od praktikantke, nato pa smo se umirili in kar hitro odpotovali v deželo sanj.

V soboto zjutraj smo se zbudili naspani in polni energije. Uredili smo se in pospravili svoje stvari, pojedli zajtrk, in se pripravili na odhod domov. Saj bi se še malo poigrali, če nas ne bi pred vrtcem nestrpno pričakovali starši. Ostalo nam je le še toliko časa, da sta nam vzgojiteljici podelili spominske kolajne, nato pa smo se poslovili. Noč v vrtcu je bila prav za vse posebna in nepozabna izkušnja.

Vzgojiteljica Mojca Obrstar

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)