Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Noč v vrtcu ~ oddelek Metulji

Odštevali smo dneve do noči v vrtcu. Komaj so čakali, da bodo lahko prespali skupaj s prijatelji in imeli zabavo v pižamah. Cel mesec so otroci pripravljali plane, kakšno zabavo bomo imeli, kaj bomo delali, kaj bomo jedli … In končno je prišel 11. 6. 2021, ko so otroci v vrtec prikorakali z nahrbtniki, potovalkami in kovčki. Celo dopoldne je bilo posvečeno noči v vrtcu. Priprave na noč v vrtcu, vsak otrok je pokazal svoj kovček, svojo igračo, pripravili smo rekvizit za nočno svetilko, izdelovali okvir za fotografije …

Pripravili smo si limonado in se igrali prodajalno. Otroci so pripravili denar in plačevali za limonado

Obiskal jih je tudi Metuljček, ki je imel presenečenje za vzgojiteljice. Otroci so morali držati obljubo, da ne bodo izdali presenečenja. Otroci so za vzgojiteljice porisali majice, ki smo jih potem prejele pred zaključnim srečanjem. Skrivnost so uspešno držali zase in vzgojiteljice niso ničesar izvedele.

Popoldne pa se je začelo zares. Skupaj z otroki smo se odpravili na igrišče, kje smo imeli celo igrišče in peskovnik samo zase. Igrali smo se socialno igro: Mojca in Kekec. Igra se navezuje na film, kjer je Mojca slepa, zato smo se za nekaj trenutkov postavili v njeno kožo. Otroci so en drugega vodili po igrišču. Igra zaupanja je bila odlična.

Igra zaupanja je bila odlična. Po končani igri smo se odpravili v igralnico pit, ampak, ko smo vstopil v garderobo, so bili naši copati čisto razmetani, kmalu smo izvedeli, da je bil na delu škrat Frenk. V košari smo našli navodilo, v katerem sta nam skupaj škrat Frenk in Metuljček pripravila lov na zaklad. Lov na zaklad je potekal po celem vrtcu, celi šoli … povsod so bila skriti namigi in naloge. Otroci so tako peli pesmi, pripravili predstavo o Pikapolonici … Lov na zaklad je bil odličen. Zaklada so se izjemno razveselili

Sledila je priprava postelj, igrač … nato pa piknik. Piknik malo v drugačni obliki, saj bi moral biti zunaj na travniku, vendar je bilo vreme precej vetrovno, zato smo se odločili, da piknik pripravimo, kar v jedilnici. Otroci so bili nad idejo navdušeni.

Po večerji pa hitro v pižame, ker je prišel čas za težko pričakovano zabavo v pižamah.

Otroci so plesali, peli … Imeli smo pravo zabavo.

Po zabavi pa je sledilo raziskovanje vrtca s svetilkami, nočni pohod po vrtcu.

Za konec pa smo pripravili pokovko ter si ogledali risanko v našem kinu.

Po risanki smo si umili zobe ter se odpravili spat. Noč je potekala mirno, otroci so sladko spali ter se ponosno prebudili zjutraj. Zaploskali smo si za pogum, si dali petke ter si pripovedovali o sanjah. Po spanju smo postavili ležalnike, se preobleki, se uredili in odpravili na zajtrk.

Po zajtrku je bil čas za podelitev medalj za spanje v vrtcu

. Po podelitvi pa sva jim z go. Manco povedali, da sta se nam želela škrat Frank in Metuljček odkupiti za nagajivost in sta vsakemu otroku v njegov okvir pripravila fotografijo za spomin.

Otroci in vzgojiteljice smo odhajali domov nasmejani ter polni zanimivih dogodivščin.

Vzgojiteljica Mateja Rus.

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)