Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

PISANI OKTOBER PRI MRAVLJICAH

Pri Mravljicah smo se ta mesec dodobra naužili čudovitih toplih odtenkov, s katerimi je jesen pobarvala našo okolico. Večkrat smo obiskali gozd in si tam kar iz narave izdelali poligon, se prosto igrali in povezovali v skupno igro ter se spuščali po toboganu, ki ga je za nas posebej izoblikovala mati narava, le poiskati smo ga morali. Drevesa smo izkoristili tudi za likovno ustvarjanje in za izdelavo glasbil za gozdni orkester. Pesmi v gozdu zvenijo še lepše kot v igralnici.

Sprehodi po Žužemberku so bili prava doživetja. Iskali smo značilnosti jeseni in ugotavljali, kako se na jesen pripravljajo različne živali in kako ljudje. Na naših potepanjih smo našli prekrasna jesenska drevesa ter obilico listja za jesensko rajanje in tekanje. Svoje gibalne spretnosti smo preizkusili  ob igri v gradu in v parku ob njem.

Jesensko barvitost smo prinesli tudi v našo igralnico in z jesenskimi barvami in plodovi ustvarili pisane jesenske slike.

Zelo nas je navdušil medved iz pravljice Pod medvedovim dežnikom, ki je tako prijazno sprejel premražene živali pod svoj dežnik. Vzeli smo ga za navdih, kako se vesti do svojih prijateljev, v vlogah živali iz pravljice pa smo se tudi sami preizkusili.

Ob tednu otroka smo poskrbeli za zdravje in zabavo. Privoščili smo si kino s kokicami, nato pa še zdrav in osvežilen smoothie.

Navdušeni smo bili nad obiskom gasilcev, ki so nam pokazali svojo opremo in nam povedali veliko o svojem delu. Nekateri med nami so obljubili, da stopimo med njihove vrste takoj, ko bomo dovolj veliki in močni. Gasilsko društvo Žužemberk se tako v prihodnje lahko nadeja novih nadobudnih gasilcev in gasilk.

Zapisala: Katja Hribar

(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost