Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Pomlad pri Metuljih

V pomladanskih dneh smo obravnavali številne naravoslovne dejavnosti. Raziskovanje narave z naravoslovnimi pripomočki, opazovalnimi sprehodi … Poseben dan pa smo imeli, ko je praznovala rojstni dan naša Zemlja. Pripravili smo razstavo ter zapisali naša darila za njen rojstni dan. Naša darila so bile obljube, kako bomo bolj prijazni do okolja. Odkrili smo, da so otroci zelo ekološko ozaveščeni.

Pripravljali smo številne eksperimente z vodo, eksperiment topnosti ter eksperiment plava/ne plava. Otroci so v eksperimentih izjemno uživali.

V pomladnem času pa je praznovala tudi čebelica. Njen dan smo praznovali tudi v enoti Medo.

Obiskala nas je čebelarka ga. Silva Iskra in nam predstavila, kaj delajo čebele, kako nastane med ter kako skrbi za svoje panje. Otroci so lahko poskusili čebelarsko opremo.

20. maj – Svetovni dan čebel. Za vrtcem pa  so otroci risali čebelarsko pravljico na asfalt. Dogodku smo se pridružili tudi v enoti Medo.

Ogledali pa smo si tudi predstavo Čebelica Debelica gledališča Miškino gledališče, kjer smo naučeno znanje poglobili. Otroci so se ob predstavi zelo zabavali.

V oddelku smo doživeli še veliko zanimivih dejavnost, v nadaljevanju si oglejte nekaj Metuljčkovih utripov.

V sklopu Mali sonček pa smo odšli na več krajših pohodov ter tako raziskovali naš kraj.

Raziskovali smo naše kraje ter se odzvali vabilu družini Štrumbelj, da pridemo na ogled njihove kmetije. Vabilu smo se z veseljem odzvali ter čakali na sončen dan, da lahko odidemo na pohod. Hvala družini Štrumbelj za prijazen sprejem.

V oddelku Metulji smo tudi letos sodelovali v projektu Pasavček. Z različnimi dejavnosti smo ozavestili Red je vedno pas pripet.

Za uspešen projekt smo prejeli nagrado. V oddelke so prišli iz Agencije za varnost prometa zaigrati predstavo Pasavček v prometu.

vzgojiteljica Mateja Rus

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)