Otroci skupin Miške in Metulji so obiskali Srednjo gradbeno, lesarsko in vzgojiteljsko šolo v Novem mestu. Bodoče vzgojiteljice 2. letnika, so otrokom odigrale predstavo Mačji sejem, ki je bila polna petja, tujih jezikov in posebnih rim. Nato pa so še z otroki ustvarjale na ustvarjalnih delavnicah, kjer so otroci izdelovali praznične okraske, iskali zaklad, se igrali igre lovljenja, sestavljali sestavljanke in spoznavali zvoke glasbil.

Vzdušje je bilo zelo prijetno in zanimivo, ko smo hodili po velikih hodnikih in pozdravljali dijake in dijakinje do najvišjega nadstropja, kjer smo v velikih svetlih učilnicah, se ustvarjalno družili ter omogočili bodočim dijakinjam prenos teoretičnega znanja, ki si ga nabirajo preko šolanja, da so ga prenesle v prakso.

Za otroke pa je bila to zelo posebna izkušnja, kajti že sama vožnja z avtobusom ni vsakdanja. Spoznavanje in seznanjanje z novimi okolji in ljudmi pa nas vse skupaj bogati. Da se pa še otroci ob tem nekaj novega naučijo in izkusijo, je še toliko bolje.

Dijakinjam in profesoricam smo se lepo zahvalili z obljubo, da se v spomladanskem času spet srečamo.

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)