Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Ribice in Miškolini smo prenočili v vrtcu

Iz petka, 10. 6. na soboto, 11. 6. 2022 smo Miškolini in Ribice prenočili v vrtcu.

Veliko se je dogajalo že dopoldne, ko smo po igrišču iskali zaklad. V rumenih jajčkih smo dobivali sporočila in naloge, ki smo jih zagnano reševali, da smo nazadnje le prišli do ključa, ki je odprl naš zaklad. V njem smo našli nekaj sladkega in namige za potek popoldneva in večera v vrtcu.

  • Ko je bilo zunaj še prevroče, je po vrtcu zadišalo po kokicah, mi pa smo se odpravili v telovadnico na kino predstavo. Ogledali smo si risani film Crudovi.
  • Po kino predstavi smo odšli na igrišče. Tam smo se igrali razne gibalne igre in igre z vodnimi balončki. Pripravili smo prava tekmovanja, zato je bilo iz igrišča slišati glasne krike. Vsi smo se namreč trudili in glasno navijali.
  • Za pavzo smo si privoščili sladoled. Ta dan smo si tudi večerjo pripravili zunaj. Spekli smo hrenovke in naredili hod doge, ki so nam zelo teknili. Čeprav smo načrtovali še risanje s kredami po steni pri igrišču, nas je igra z vodnimi balončki tako prevzela, da nam je zmanjkalo časa.
  • Odšli smo v vrtec, kjer smo se najprej umili, nato smo si oblekli pižame in odšli še na ples v pižamah. Tudi to je bilo pravo doživetje. Ogledovali smo, kakšne pižame imamo, nato pa poplesavali do zadnjih moči. Šele, ko smo ugotovili, da smo res zelo utrujeni, smo se odpravili spat. Prav vsi otroci so brez težav zaspali, kar je bilo zelo dobro, saj nas je naslednje jutro čakal še zaključek in slovo od malih maturantov.
  • Ko smo se naspali, smo si umili zobe, se oblekli in pospravili svoje ležalnike in oblačila, pojedli zajtrk, nato pa smo si le še oblekli majčke z logotipom skupine in odšli pred vrtec, kjer so nas že nestrpno čakali starši in sorodniki.

vzgojiteljica, Mojca Obrstar

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)