Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

TEDEN POŽARNE VARNOSTI – OBISKALI SO NAS ČLANI PGD ŽUŽEMBERK

V okviru meseca požarne varnosti, vsako leto v vrtcu potekajo gasilske aktivnosti, ki so jih naši otroci še posebej veseli. Letošnja tema meseca varstva pred požari »Kdor za požarno varnost poskrbi, je v prostem času brez skrbi«, nas je še posebej opominjala, da moramo delovati preventivno na vseh področjih.

Da bolje spoznamo gasilce in njihovo delo, so nas pred vrtcem obiskali trije člani PGD Žužemberk: g. Primož Zajec, ga. Anamarija Filipič, g. Andraž Hočevar.

Zelo prijazno so nas sprejeli in nam predstavili orodje in opremo, ki jo uporabljajo gasilci pri svojem delu. Najzanimivejši je bil gasilski tovornjak, s prižgano sireno in modrimi lučmi. Prav tako so bili otroci navdušeni nad gasilskim kombijem, kjer so veliko izvedeli, kako in na kakšen način nam gasilci pomagajo v nesreči.

Obisk gasilcev in ogled gasilskega vozila čisto od blizu je bil omogočen tudi našim najmlajšim. Tisti malo večji in malo bolj pogumni pa so se ob pomoči gasilcev preizkusili v rokovanju z gasilskim orodjem.

Otroci so ob pomoči obiska spoznali, da morajo vsi ljudje v določeni družbi pomagati in sodelovati, da bi lahko ta delovala ter omogočala preživetje, dobro počutje in udobje.

Skupina Zajčki:

Skupina Ribice:

Skupini Mucki in Ptički:

Skupina Miškolini:

Skupina Mravljice:

Veliko otrok je odgovorilo na vprašanje gospoda gasilca: ” A boste tudi vi gasilci, ko odrastete?” “JAAAAAAA!” so vzklikali otroci.

Naši otroci dobro vedo, da če bodo poskrbeli za lastno varnost, bodo zmanjšali tveganje za nesrečo, ki pa, kot veleva pravilo, nikoli ne počiva.

Veseli in ponosni smo, da imamo tako pogumne in srčne gasilce v našem kraju. Prav lepa zahvala PGD Žužemberk za obisk, dobrodošli tudi v prihodnje.

Zapisala: Katja K.

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)