Ob otvoritvi novega vrtca smo v Vrtcu Sonček izdali zbornik Na Sončku je zrastel Jurček. Uvodnim nagovorom ravnateljice ter župana in bivšega župana sledi pregled predšolske vzgoje v Suhi krajini od začetkov organiziranega varstva leta 1966, ki je potekalo v prostorih nekdanje krajevne skupnosti, do leta 2019, ko smo ponosno odprli vrata novega vrtca – enote Jurček na Jurčičevi ulici v Žužemberku.

Povabilu k sodelovanju pri pripravi zbornika se je odzvalo lepo število nekdanjih zaposlenih in upokojenih delavk našega vrtca – njihovi spomini so strjeni v poglavju Spomini so oživeli. Sledijo članki naših vzgojiteljic, zbrani v poglavju Igramo se, rastemo in se učimo… skupaj, ki nazorno pričajo o tem, da se trudimo izvajati kakovosten program, ki v spodbudnem in varnem okolju nudi možnosti za rast in razvoj ne le naših varovancev, pač pa vseh zaposlenih.

V poglavju Pri nas pa vrtec zidamo so objavljene fotografije, posnete v zadnjih dneh bivanja v naših starih žužemberskih gnezdecih (aprila 2018), sledijo objave iz Dolenjskega lista ter foto utrinki gradnje novega vrtca.

Zbornik zaključuje poglavje Vrtec smo ljudje s seznamom vseh nekdanjih in trenutno zaposlenih v našem zavodu, skupinskimi fotografijami oddelkov v šolskem letu 2018/19 ter s prisrčno pesmico Sonček, katero je ob tej priložnosti za naš vrtec napisala naša upokojena sodelavka ga. Magda Hočevar Kastelic.

Zbornik lahko preberete na povezavi:

zbornik Na Sončku je zrastel Jurček

Želimo vam prijetno branje.

Prisrčen Sončkov pozdrav,

kolektiv Vrtca Sonček pri OŠ Žužemberk

 

(Skupno 432 obiskov, današnjih obiskov 1)