Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

PUST, NASMEJANIH UST – V NAŠEM VRTCU!

“Od hiše do hiše,

od vrat do vrat,

prinašamo smeh vam in s smehom pomlad.

Zato pa nam dajte en evrček dva,

tri krofe, tri bobe in košček mesa.”

(J. Bitenc)

Pa smo ga dočakali! Pustni čas namreč. To je čas med zimo in pomladjo. Maškare odganjajo zimo in v hišo prinašajo srečo, v ta namen pa dobijo kakšno pustno dobroto.

V pustnem tednu je bilo pri nas Zajčkih malo drugače kot običajno. Otroci so spoznavali pomen pusta, izdelovali lastne maske, prepevali pustne pesmice in rajali ob glasbi.

Skupaj smo izdelovali pustno dekoracijo, ki krasi naše igralnice in garderobe. Najbolj nestrpno pa smo pričakovali pustni torek in pustno povorko po Žužemberku. Otroci so se na ta dan prelevili v princeske, vile, dinozavre, vojake in različne risane junake. Po sladkem zajtrku, smo se malo poigrali in zaplesali ob glasbi, potem pa smo se starejše skupine iz zgornjega hodnika zbrale v garderobi.

Uredili in pripravili smo se za slavnostno povorko. Pot nas je peljala proti občini, kjer so nas lepo sprejeli in pogostili, nadaljevali pa proti vodnjaku na trgu, tam smo zarajali in zapeli. Ustavili smo se še v šoli in trgovini, tu smo bili deležni veselih in nasmejanih pogledov. Kar malo utrujeni in polni lepih doživetij smo komaj čakali, da se vrnemo v vrtec, kjer smo se okrepčali z dobrim kosilom, ki nam je zelo teknil, sledil pa je zaslužen počitek.

Lahko rečemo, da smo bili letos z odganjanjem zime uspešni, saj ko pogledamo naokoli opazimo prve pomladne cvetlice, zjutraj nas prebuja ptičje petje, dnevi pa postajajo vse daljši in toplejši. In to nam je zelo všeč!

Pripravila: Mateja Skobe

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost