V februarju smo se v skupini Mravljic spoznavali s kulturi in ekologijo. Pogovarjali smo se o kulturnem prehranjevanju, obnašanju….

Ogledali smo si Razstavo suhokranjskih dobrot, na kateri smo se predstavili tudi mi, s svojimi izdelki.

 

Učenci 5. razreda, pod mentorstvom učiteljice Jane Mrvar, so nam uprizorili gledališko predstavo Živali nas učijo. Predstava je bila zanimiva in zelo poučna, saj smo se lahko naučili, kako se je potrebno obnašati v naravi in da je vedno treba počistiti za sabo.

Pogovarjali smo se o Slovenskem kulturnem prazniku, poslušali smo slovensko himno in spoznali grb ter zastavo. Vsak je izdelal svojo zastavico.

Obiskali smo tudi knjižnico, kjer nam je knjižničarka predstavila balado Franceta Prešerna POVODNI MOŽ.

 

Udeležili smo se tudi čisto pravega koncerta. V glasbeni učilnici so se nam na različnih glasbilih predstavili učenci glasbene šole GLASBENE MUZE. Bilo je zelo prijetno in dogovorili smo se, da se pred koncem šolskega leta udeležimo še enega koncerta.

En teden smo igrače nadomestili z nestrukturiranim materialom in različno odpadno embalažo. V tovrstni igri so otroci zelo uživali, njihova igra pa je bila zelo ustvarjalna. Celo poligon smo postavili iz embalaže in drugih odpadnih materialov.

Spoznali smo novo deklamacijo Vsepovsod en sam smetnjak. Tudi v igralnici smo nekega dne prišli k razmetani mlaki, otroci pa so vse smeti pravilno razvrstili v primerne smetnjake.

Vreme nas je vedno znova zvabilo ven. Najbolj smo uživali, ko smo lahko prosto tekali in plezali po potkah, v hrib in dolino. Zelo dobro smo tudi opazovali in ugotovili, da nekateri ne pospravljajo smeti tja kamor je potrebno.

Ogledali smo si predstavo Miškinega gledališča – Čudežni pralni stroj. Vsi smo zelo uživali in se naučili, kako zelo pomembni je PRIJATELJSTVO.

Ob koncu meseca pa se že pripravljamo na pust. Vsak je pobarval svoj kos papirja, iz katerega bomo izdelali pustne klobučke. Zraven smo prav po pustno prepevali – Takšnega klobučka, ki ga jaz imam…

Vzgojiteljica,Mojca Obrstar

 

(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)