Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Otroci oddelka Metulji v projektu Beli zajček

Tudi v letošnjem šol. letu smo se vključili v projekt Beli zajček, ki je namenjen spodbujanju trajnostne mobilnosti (npr. pešačenje, kolesarjenje, uporaba JPP) in razvijanju vrednot povezanih z zdravim življenjskim slogom. Otroci so projekt zelo dobro poznali in se veselili čiščenja belega zajčka s pomočjo belih obročkov. V letošnjem letu smo ponovno očistili svojega zajčka v oddelku in bili pri tem zelo uspešni. Hvala otroci, starši, stari starši, tete in strici, da ste pomagali in osrečili našega zajčka in posledično otroke.

V oddelku smo se veliko pogovarjali o trajnostni mobilnosti, varnosti na cesti ter na to dotično temo ustvarjali in se ustvarjalno igrali.

Praznovali smo tudi Evropski teden mobilnosti, na zadnji dan tedna mobilnosti za nas zaprejo cesto, da s kredami narišemo in opozorimo naše prijazne vaščane, da naj večkrat uporabijo okolju prijazna vozila ali pa se odpravijo v trgovino kar peš.

Obiskala nas je tudi gospa redarka, ki nam je najprej povedala in poudarila, kako pomembno je biti pravilno pripet v vozilih, kako pomembno je varno prečkanje ceste in kako moramo hoditi po pločnikih. Sledil je sprehod po naselju. Po koncu sprehododa je otroke pohvalila ter poudarila, da veliko vemo o prometu, prometnih znakih ter da znamo varno prečkati cesto.

Svoje znanje smo tudi uporabili za natečaj Varno v vrtec in šolo, ki ga organizira Sobivanje.

Vzgojiteljica Mateja Pibernik

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)