Vrtec je en velik grad,
kamor gremo se igrat.
Preko igre se učimo,
da dan veselo preživimo.

Metulji smo septembra raziskovali svojo okolico, spoznali narodne noše, obiskala nas je medicinska sestra ter nas poučila o nevarnostih in poškodbah, raziskovali smo gozd in spoznavali drevesa ter obiskali gozdno igralnico otrok iz Vrtca Veliki Gaber. Gibalne poligone smo izvedli tako v telovadnici, kot tudi na igrišču in v gozdu.

V tednu mobilnosti smo utrjevali in spoznavali cestno-prometne predpise, znake, obnovili varno vedenje v prometu, risali na asfaltno cesto s kredami, odšli na sprehod s policistom g. Alešem Reparjem, spodbujali k manjši uporabi avtomobila, uporabi čelade, preizkusili smo se v spretnostni vožnji s skiroji, poslušali smo zvoke iz okolja (urbano okolje in narava) ter zvočne uganke. Očistili smo našega sivega zajčka, da je spet postal bel. Obiskali smo podjetje Keko oprema in si ogledali električni avtomobil, podjetje FS pa nam je omogočil, da smo bili deležni pranja avtobusa, na katerem smo bili seveda mi, v avtopralnici. Nepozaben je bil tudi dan, ko smo se peljali z vlakom in spoznali delo prometnika.  

Prihod jeseni smo praznovali s prepevanjem, poslušanjem in pripovedovanjem pravljic ter ustvarjanjem na temo letnega časa z najrazličnejšimi tehnikami in jesensko okrasili vrtec.

Letos bomo raziskovali, se smejali, ustvarjali in gradili lepe spomine. Košček po košček bomo sestavljali, da bomo konec šolskega sestavili en lep mozaik.

Jožica Štrasberger, Natalija Kobe in Nika Lovše

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)