Vrtec Sonček pri OŠ Žužemberk 07 620 14 41, 030 717 740
 

Zajčki spet skupaj

…Vsi smo se tako veselili vrnitve v kolikor toliko “normalen” vrtčevski vsakdan. Otroci so prišli nazaj v vrtec brez stisk, pogrešali so prijatelje, igrače, vzgojiteljice.

Prvi teden smo namenili igri, ponovnemu navajanju na rutino, pogovoru o virusu, veliko smo se pogovarjali, crkljali. Dneve smo namenili praznovanju rojstnih dni otrok, ki so jih praznovali doma v času zaprtja. Zelo ponosno so povedali, koliko so že stari, koliko so že veliki.

Teo 4leta
Maša 4leta
Lisa 4leta
Daša 3leta
Mia 3leta

Kaj kmalu smo spet začeli z “delom”. Dnevno smo povedali zajčkovo deklamacijo, sedaj jo že vsi znamo.

S socialno igro s svečko smo ponovili kdo vse je moj prijatelj v vrtcu ter se pogovarjali zakaj se rad igram z njim, ga imam rad, …

Veliko veselje nam je prineslo pozno Božičkovo darilo. Igrače smo skrbno pregledali, jim skupaj določili prostor, se pogovorili o pažnji, seveda pa smo jih morali takoj preizkusiti.

Kaj kmalu so zopet nastale skupinice, kreirala se je igra, teklo je veliko razprave o ustvarjanju igre, bilo je veliko nasmehov in zadovoljstva v vrtcu.

Prišel je pust. Nanj smo se nekaj časa pripravljali ob dramskem delu Krofek je šel po svetu, ob učenju prstne igre: Ta bi rad bil Klovn, ob ustvarjanju pustnih mask, ob prepevanju pustnih pesmi.

Na dan pusta pa smo se že zjutraj najedli pustnih krofov, nato pa odganjali zimo z rajanjem. Kot pustne šeme smo zatrobili in prepevali tudi po Žužemberku.

Otroci radi posegajo po namiznih igrah. Sami ali v parih ali s pomočjo vzgojiteljic.

Veliko časa smo namenili utrjevanju in učenju barv ter se pogovarjali o likih.

Še vedno pa otroci najraje preživijo čas v gibanju. V telovadnici uživajo v tematskih poligonih, dejavnostih namenjene umirjanju ali zgolj prosti igri.

V mesecu ljubezni in v prihajajočem marcu se veliko pogovarjamo o ljubezni, prijateljstvu, družini. Izdelali smo krone prijateljstva in se učimo koreografije na novo osvojeno pesem: Poj z menoj.

V kolikor se le pokaže priložnost, na njihovo željo začnejo sami postavljati gibalni poligon kar v igralnici. Vzgojiteljice le poskrbimo za varnost in ga mogoče malo nadgradimo.

Spoznali smo se z novo knjigo slovenske avtorice O miški, ki išče prijatelja. Veliko smo se o njej že pogovarjali, ponesli jo bomo tudi še v naslednji mesec. Zaporedje dogodkov smo uprizorili s plastelinom.

Likovno so otroci ustvarjali na temo: Poj z menoj.

S pomočjo drevesnega diagrama smo razvrščali pravila lepega vedenja, prijateljstva.

V vrtcu se res skujejo prave naklonjenosti.

S pustom smo dodobra odgnali zimo. Lepe vreme nam omogoča veliko gibanja na svežem zraku. Veselimo se daljših pohodov in raziskovanje okolice.

Praznovali smo Vitin in Borov rojstni dan.

Vita 4leta
Bor 3leta

V vrtcu je zelo zabavno, zna biti pa tudi naporno. 🙂

Pust. Odženi zimo.

Odženi nato maske.

Odženi nato virus.

Naj pride pomlad.

Naj pride nov začetek.

Naj bodo vidni nasmehi.

Naj bo življenje polno,

ne opustošeno.

Zapisala: Katja Konte

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)