Z otroki se pogovarjamo o urah, dnevih mesecih in letih. No da si še vi malo pogledate, kaj smo doživeli pred dvema mesecema.

Obiskali smo šolsko knjižnico. Ga. Tinka nam je predstavila prostor, knjige in red v knjižnici. Najpomembnejše pa, kako moramo paziti na izposojene knjige in jih po uporabi vračati nazaj.

Ob slikanici nam je povedala pravljico Racman in knjiga.

Potem je razdelila slikanice, ki so jih lahko prebirali.

Tudi v vrtcu smo začeli z izposojo knjig. Otroci jih redno prebirajo, pripovedujejo in izmenjujejo.

Potem smo spoznavali naše telo, kaj zmoremo in kako ostanemo zdravi.

Ali lahko rišemo z nogami?

Družili smo se z Mravljicami in jih razveselili.

Raziskovali jesen.

Medicinska sestra nam je predstavila naše telo.

Čudovit dan nam je pripravila mamica Sara Struna Novak. Predstavila nam je poklic zdravnice in se prijetno poigrala z Ribicami, ki so z vso resnostjo in odgovornostjo prinesli bolne igračke k zdravniku. Imeli smo eno veliko čakalnico, vendar so čisto vsi prišli na vrsto. Vsi so se pozdravili. Za hujše težave so morali še v bolnišnico, vendar se je vse srečno izteklo.

HVALA LEPA

Po vseh zanimivih izkušnjah sva otrokom prepustili pot njihovi domišljiji. Oblikovala se je zanimiva igra zdravnika. Skozi igro so preučili veliko različnih zdravstvenih stanj in na kakšen način nudimo pomoč. Ambulanta na kotičku je živela, še cel mesec.

Da ostanemo zdravi pomaga, če plešemo.

Obiskali smo kmetijo naše tete Štefke. Z možem Andrejem sta nam lepo razkazala in predstavila krave in hlev. Najpogumnejši so se poskusili v molži.

Ogledali smo si mlekarno, kjer shranjujejo mleko. Konjem pa smo nesli jabolka, ki jih je ga. Štefka pripravila.

Ko smo prišli s pašnika nam je ga. Štefka postregla s pravim domačim mlekom s smetano in piškotki.

Po dobri malici smo se spopadli s pohodom do Ajdovca. Energije je bilo dovolj. Pokrajina čudovita. Prijetna hoja skozi gozd po novi poti, posuti z listjem čarobnih barv. Druženje. Petje.

Tik tak pa smo bili pri avtobusu na Ajdovcu.

Zapisala Mateja Kuhelj

(Skupno 222 obiskov, današnjih obiskov 1)