Pohod s skupino Miške na Vinkov vrh pri Dvoru. Nato smo se odpravili na drugi breg Dvora, na Jamo, kjer smo hranili kozice. V idilični naravi sta nas sprejela Nežina babi in dedi. Hvala!

Obisk Krške jame z vodnikom Slavkom Pajntarjem. Bilo je veliko doživetje.

Urša Kepa nas je na Rebri sprejela na njen ranč. Predstavila nam je kako poteka skrb za konja, v slednjem smo se tudi preizkusili. To pa še ni vse! Vsak je imel priložnost jezditi konja Pikija.

Odzvali smo se na povabilo Iline družine in odšli na obisk kmetije v Mačkovec. Izjemno zanimivo je bilo doživeti kmetijo tako “od blizu”, saj imajo živali zelo rade otroke. Poleg vsega smo pobrali tudi kokošja jajca. Za nagrado smo se igrali na igralih. Še posebej nam je bila všeč blatna kuhinja. Hvala mamici in babici za pogostitev!

Kalejdoskop- stara optična igrača nam je s cvetlicami iz igrišča pričarala krasne slike.

Opazovali smo celoten proces razvoja gosenice. In nekega dne je buba počila in iz nje je pokukal metulj. Na terasi smo opazovali kako bo poletel.

Izdelali smo izdelke ob obisku vojašnice Franca Uršiča, živeli z naravo, se igrali z naravnimi materiali, se obmetavali s suho travo, praznovali rojstne dni, spoznavali projekt varno s soncem ter vesolje.

Obiskala nas je dipl. med. sestra iz preventivnega kabineta ZD Novo mesto in nam predstavila nego zob.

S skupino Čebelice smo odkorakali na hrib v vas Mačkovec, kjer smo se pri Mikličevih posladkali s sladoledom in si ogledali konjičke.

Juhuhu, poletje je tu!

vzg. Klavdija Kužnik

(Skupno 244 obiskov, današnjih obiskov 1)