Tu pri nas je v mali vasi,

sto in sto in sto otrok,

nepospravljenih copat pa

dvakrat toliko okrog…

 

Vse skupine Stare šole je v januarju redno obiskovala Muca Copatarica. Otrokom smo pogosto brale, predvajale ali pa z lutkami odigrale pravljico o Muci Copatarici in otroci so jo vedno znova radi poslušali. Tudi sami so se radi vživeli v vloge iz pravljice. Zelo radi pa smo tudi prepevali pesem o Muci Copatarici.

Vzgojiteljice smo lutkovno predstavo Muca Copatarica odigrale za vse skupine.

V skupini Mravljic smo izdelali malo vas – prav vsak otrok je izdelal svojo hiško in Muco Copatarico, skupaj pa smo izdelali veliko hiško Muce Copatarice.

Veliko smo se pogovarjali o copatih, pogosto smo se jih obuvali in sezuvali, iskali smo skrite copatke, ugotavljali smo čigavi so kateri copatki, zraven pa prepevali pesmico Ni copatka, ni copatka, kam se je izgubil….

Copate smo dorisali in ji pobarvali.

Copate smo položili na hiško, pred njo, v, za… in se ob tem učili prostorskih odnosov.

Veliko smo tudi telovadili. Po potki iz kock smo hodili kar bosi, kot otroci, ki so iskali Mucin dom.

Ker nismo mogli dočakat snega zunaj, smo se igrali “igre na snegu kar z listi papirja. Tako smo se drsali, sankali in kepali. Res je bilo zabavno.

Še bolj zabavno pa je bilo, ko smo odšli ven, na pravi sneg.

Spomnili pa smo se tudi na ptice, ki pozimi težko najdejo hrano. Najprej smo si ogledali, kako izgleda sončnično seme, katerega imamo ptice zelo rade.

Hrano smo jih nasuli v ptičjo hišico in čakamo, da vanjo priletijo lačni ptički.

Ptice smo tudi izdelovali – vsak otrok je sestavil ptico iz krogov in trikotnikov.

 

Like in barve smo tudi bolje spoznali. Poimenovali smo jih in jih razvrščali po obliki, po barvi, like smo razvrščali tudi v drevesnem diagramu. Razvrščanje nam je šlo dobro od rok.

 

V mesecu januarju smo se imeli lepo in smo se veliko novega naučili. In pozorni smo, kako pospravimo svoje copate, predenj gremo spat.

Zdaj pri nas je, v mali vasi,

sto in sto in sto otrok, 

a pospravljenih copat pa,

dvakrat toliko okrog.

 

 

Vzgojiteljica Mojca Obrstar

(Skupno 520 obiskov, današnjih obiskov 1)