VABILO NA PREDAVANJE ZA STARŠE OTROK VRTCA ŽUŽEMBERK

    Četrtek, 10. 1. 2019 ob 16.30 uri v jedilnici Podružnične šole Dvor (za vse enote vrtca)

Vzgoja brez drame – kako se razvijajo otroški možgani

Predavateljica: prof. Andreja Brenčič Vukmir, Zavod Pogled

Predavanje temelji na knjigah Celostni razvoj otroških možganov in Vzgoja brez drame priznanih avtorjev dr. Daniela Siegla in dr. Tine Payne Bryson. V uvodnem delu predavanja bo predavateljica prof. Andreja Brenčič Vukmir predstavila najnovejša spoznanja o razvoju in oblikovanju otroških možganov, kar nam pomaga razumeti otroka, dojeti, kaj se v resnici z njim dogaja in zakaj se obnaša tako, kot se, obenem pa nam nudi uvid, zakaj naši vzgojni prijemi pogosto ne zaležejo oziroma stanje celo poslabšajo. Če otroka bolje razumemo, se nanj tudi bolj razumevajoče odzivamo in z ustreznimi vzgojnimi pristopi spodbujamo celostni razvoj otroških možganov.

V drugem delu predavanja bodo predstavljeni praktični primeri, kako ravnati in se odzivati na otrokovo vedenje v trenutkih, ko nam je z njimi težko, ko so vznemirjeni in ko se nam zdi, da nič ne zaleže in da tudi mi ne zmoremo več.

Spoznali bomo, kako svojim otrokom še vedno lahko postavljamo meje ter jim pomagamo, da se razvijajo v uravnotežene in odgovorne mlade odrasle, ki bodo dobro shajali sami s sabo, z drugimi in s svetom, v katerega odraščajo.

O predavateljici

Prof. Andreja Brenčič Vukmir je specialistka zakonske in družinske terapije z več kot 20 leti dela v šolstvu. Od leta 2010 v okviru Zavoda Pogled vodi terapevtske skupine, izvaja različne delavnice ter predavanja za učitelje in vzgojitelje, je tudi avtorica 10 otroških knjig. (vir: www.pogled.si)

 

Vljudno vabljeni.

 

Žužemberk, 3. 1. 2019

 

Pomočnica ravnateljice za vrtec:                                                                            Ravnateljica:

Tanja Fabjančič, univ. dipl. soc. del., l. r.                                                                Mira Kovač, prof., l. r

(Skupno 397 obiskov, današnjih obiskov 1)